Foto’s, video en recensies taptoe Brussel

8 September jl. heeft de MVB deelgenomen aan de jaarlijkse taptoe te Brussel. Dit optreden werd enthousiast ontvangen door het massaal toegestroomde publiek. Om u nog even te laten meegenieten van dit optreden hebben we een aantal recensies verzameld uit het tijdschrift van de koninklijke muziekfederatie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ook vind u een aantal foto’s en een filmpje die gemaakt zijn tijdens ons optreden. Voor de foto’s van deze taptoe klik hier, het YouTube filmpje is hier te bekijken.

Diverse recensies uit het tijdschrift van de koninklijke muziekfederatie van het Brussels Hoofstedelijk Gewest editie oktober 2012.

“Dan een band die velen onder ons deed terugdenken aan onze tijd in de jeugdbeweging.
De Maastrichtse Verkennersband,ontgroeide allang de korte broek maar deed toch het motto van de scoutsbeweging eer aan. Strakke discipline,strakke bewegingen  en daarbij de muziek van ABBA brachten zij hun show welke zij met succes op het Wereld Muziekconcours te Kerkrade in 2009 uitvoerden”.

L.Claus
Drum Major Queens Royal Surrey Regiment

“De Maastrichtse Verkennersband is een kleiner muzikaal ensemble dan de Christelijke Muziek-en Showband Juliana uit Amersfoort. Maar de kwaliteit van het samenspel is er niet minder om. Met de greep uit het ABBA repertoire wisten ze moeiteloos de duizenden toeschouwers op de Grote Markt in te pakken”.

Walter Nuyts
Voorzitter KH Sint-Cecilia Evere

“De Maastrichtse Verkennersband bekoorde het publiek met “Abba-masters of the scene”. Ze brachten een mooie medley uit het repertoire van ABBA met melodieën die zich in het collectieve geheugen genesteld hebben. Met leuke, onverwachtse accenten en pasjes, een fantastisch kluwen van verbanden en choreografische ideeën waarin een spanningsveld gecreëerd werd tussen fysieke,visuele en auditieve elementen maakten ze de Grote Markt tot hun actieterrein. Thank you for the music,heren. “Met muziek zit in de lucht, je neemt er gewoon zoveel van als je nodig hebt” zei de componist Edgar Elgar ooit. Het publiek op de Grote Markt ademde deze muziek met grote teugen in als levenselixir. Met hun blijmoedige energie ontpopte de Maastrichtse Verkennersband zich tot de lieveling van het publiek”.

Viviane Redant

“Van een ander deeg was het optreden van de Maastrichtse Verkennersband. Voor de taptoe kenners is dit geen onbekende, maar hier te Brussel pakten zij toch het publiek in. Hun swingende stijl,kordate marching en bewegingen bleven boeien tot de laatste noot. Een puike prestatie van deze Verkennersband”.

Website Corps and Band

“Terwijl wij even bij komen,speelt eerst nog de Maastrichtse Verkennersband. In herkenbaar uniform maar met lange broeken. Staat heel goed. Er zit een heel mooie klank in dit orkest”.

Website Christelijke muziek en showband Juliana