Aanstaande zondag organiseren we onze jaarlijkse Leerlingendag MVB. en jij bent van harte uitgenodigd!
Dé dag waarop al onze leerlingen shinen 🤩
Vanaf 10.30u zullen al onze leerlingen laten horen wat ze hebben geleerd, zowel individueel als in verschillende ensembles. Ook de allerjongsten maken hun opwachting. De Super Kids zullen een heldhaftig optreden verzorgen 🦸
Maar er is meer! Beide jeugdorkesten (Mini MVB en Jong MVB) zullen tijdens de Leerlingendag MVB een mini-concert verzorgen, met een verrassend programma. En als klap op de vuurpijl hebben we ook het speciaal voor deze dag geformeerde leerlingenorkest. Dit orkest bestaat uit al onze leerlingen die de dag samen afsluiten met een gezamenlijk muziekstuk 🎶
Zien we jou ook aanstaande zondag 14 april?
Zaal open: 10.00u
Start Leerlingendag MVB: 10.30u
Locatie: Verenigingsgebouw M6 (Malbergsingel 6, Maastricht)
Tegen een kleine vergoeding zijn koffie, thee, fris en versnaperingen aanwezig.

Op vrijdag 26 januari is op 82-jarige leeftijd ons lid van verdienste, Max Beekwilder, overleden.

Max was in de beginjaren klaroenblazer en daarmee een lid van de “eerste uren”. In het begin van de jaren negentig is hij weer actief geworden en wel op diverse fronten. Gedurende vele decennia tot zeer recentelijk was hij de penningmeester van onze nevenstichting en verder zeer actief in het Bandcomité. In zijn werkzame leven had hij een Assurantiekantoor. Na deze fase werd hij onze handige “klusjesman” in het oude gebouw, waar hij zich bezighield met behangen, schilderen, barwerk en allerlei andere kleine werkzaamheden. In erkenning van zijn toewijding werd hij in 2008 benoemd tot lid van verdienste. Het woord ‘dienstbaar’ past zeker bij Max en zijn vrouw Marianne. Zijn prominente rol bij onze jaarlijkse Fancy Fair, met de dames van Max, is dan ook onvergetelijk. Hoewel Max doorgaans bescheiden op de achtergrond bleef, had hij zeker een uitgesproken mening.

De laatste jaren was zijn gezondheid broos geworden maar dat liet onverlet dat hij het wel en wee van de Band bleef volgen. Op zijn tachtigste verjaardag was hij aanwezig en hebben wij hem geëerd en een voorproefje van de huidige show laten horen. Wij zijn Max dankbaar voor de vele jaren van trouw aan onze vereniging. Wij verliezen dan ook een vriend met een groot Bandhart. 

We wensen iedereen die Max dierbaar was veel sterkte toe!

Leden en bestuur van de Maastrichtse Verkennersband

Op de foto staat Max als tweede van rechts.

 

 

Speel je al mee met de VriendeLoterij, en draag je ons een warm hart toe? Lees dit bericht dan goed door 🧐
De MVB Maastricht is vanaf nu een goed doel bij de VriendenLoterij. Als je ons selecteert als goed doel, komt 40% van je inleg ten goede komt aan instrumenten voor onze allerjongste leden 🎺🎷🥁
Hoe gaat dat in zijn werk?
Je kunt dit via de chat op de website van de VriendenLoterij doorgeven, of door de VriendenLoterij te bellen op 088-020 1020. Je hoeft enkel onze verenigingsnaam en ons nummer door te geven, dat is 21240.

Speel Met Ons Mee! | Come Jam With Us!

Join Our Play-In Event on
September 13th and Make Music Memories That Last

 

Kies je taal | Select your language

🇳🇱 Nederlands | 🇬🇧 English

JIJ KUNT DIT ZIJN!
BASS DRUM IETS VOOR JOU? JAZEKER!
Wij zijn op zoek naar een bass drum speler. Lijkt je dit leuk, laat het ons weten!
Geen ervaring? GEEN PROBLEEM! Wij leren je de fijne kneepjes.

Afgelopen woensdag is op 94-jarige leeftijd één van de oprichters van de band, Fons Geelen, overleden.

Fons was 24 jaar toen hij de band mee oprichtte en afgelopen april was hij nog aanwezig bij het concert “70 JAAR MVB”. Hij werd door ons in het zonnetje gezet en heeft met eigen ogen ons nieuwe gebouw kunnen aanschouwen.  We danken Fons voor het in gang zetten van iets waarvan hij ook niet had kunnen vermoeden dat het zo succesvol zou zijn.

We wensen iedereen die Fons lief had veel sterkte toe!

Met pijn in het hart melden we het overlijden van ons ere-lid Jan Hoen. Jan was tientallen jaren trouwe supporter van onze mooie vereniging. In zijn tijd als wethouder, grotendeels in de jaren ’80, toen de band grote ontwikkelingen doormaakte, raakte hij verbonden aan onze club. We denken terug aan al die mooie momenten dat hij er voor ons was. Zoals na afloop van onze eerst WMC-deelname, samen overigens met wethouder Raymond Leenders, die helaas op veel te jonge leeftijd overleed. Ze werkten lang en intensief samen en vonden elkaar in hun sympathie voor de band.

In 2000 vond er een kunstveiling plaats ten behoeve van ons nieuwe uniform en Jan was daar veilingmeester en hij haalde uiteraard op zijn Jans het onderste uit de kan. Jan kreeg voor zijn jarenlange betrokkenheid uiteindelijk het ere-lidmaatschap van de band, iets dat niet zomaar uitgereikt wordt, en daar was hij maar wat trots op. Ook toen de band op straat kwam te staan was hij er voor ons. Om met zijn netwerk zaken in beweging te krijgen, om te reflecteren en ook om ons zeer regelmatig van een donatie te voorzien. En toen we eindelijk aan de grote verbouwing van M6 begonnen was hij de eerste om ons een ingelijst gedicht te komen brengen. Dat was Jan: op die momenten dat je het het minste verwacht, met een kleine geste komen. Het gaf hem rust dat de toekomst van de Band veiliggesteld was.

In de afgelopen jaren ging zijn gezondheid langzaam achteruit, maar daar waar mogelijk was hij van de partij om te supporteren voor zijn Verkennersband. Ook tijdens de zeer succesvol verlopen editie van het WMC 2022 was hij van de partij. Daar werd ook deze foto genomen. Helaas kon Jan drie weken geleden niet meer aanwezig zijn tijdens ons jubileumconcert en dat voelde als een gemis. Hij had daar moeten zitten, zoals altijd. Het hield hem echter niet tegen nog een donatie aan de band over te maken.

Jan was een persoon met vele kwaliteiten en gezichten; een netwerker pur sang, maar bovenal iemand die het hart op de juiste plaats had en iemand die zich altijd in dienst van de ander stelde, maar ook niet terugdeinsde voor wat politieke reuring als dat zijn maatschappelijke doel dichterbij kon brengen. Jan, fijne man, we gaan je missen. Dank voor je vriendschap en steun.
Leden en bestuur Maastrichtse Verkennersband

Een unicum in de bandhistorie, dat kunnen we gerust stellen. Maar liefst vijf jubilarissen zijn 25 jaar of meer lid van de band. Sommigen zitten er zelfs al behoorlijk overheen, maar vanwege covid en de realisatie van ons clubgebouw kwam het er niet van om ze te huldigen. Maar nu dus wel. Tijdens het 70 jaar MVB-concert werden ze in het zonnetje gezet. En daar horen beeldjes bij. Omdat de maker van de vorige beeldjes helaas niet meer leeft, moest er een alternatief komen. Het alternatief vonden we in 3D-printen. Hoewel fotorealistisch printen een mogelijkheid is, kozen we toch voor een finish met brons-look. Zo zijn de beeldjes weliswaar gelijk aan de persoon, maar komen ze toch ambachtelijk over. Van links naar rechts op de foto: Alain, Didier, Joeri, Esther en Martin…van harte gefeliciteerd. Op de volgende 25 jaar!

Een 3D-render van de beeldjes.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake samen met Paul Linthuis en zijn vrouw Monique.

Tijdens het concert ter gelegenheid van 70 jaar MVB kwam plotseling burgemeester Annemarie Penn-te Strake binnenlopen. Natuurlijk waren een aantal personen op de hoogte van haar komst. Sterker nog, we waren daar al meer dan een half jaar mee bezig. Ervoor zorgen dat iemand een lintje mag ontvangen is geen eenvoudig proces. De burgemeester benoemde Paul Linthuis tot lid in de orde van Oranje Nassau. Paul ontvangt dit lintje voor zijn verdiensten gedurende tientallen jaren. Paul was in de jaren ’70 tambour-maître en slagwerkinstructeur en vanaf de jaren ’90 bestuurslid. Ook is Paul één van de drijvende krachten achter de stichting Huisvesting MVB en was hij actief voor tal van andere maatschappelijke organisaties. Alle reden dus om hem een keer te bedanken voor zijn inzet.

23 april vond het jubileumconcertplaats ter gelegenheid van ons 70-jarig bestaan. We geven vrijwel nooit een concert, dus het was een unieke gelegenheid met (helaas) te weinig plekken om iedere geïnteresseerde aanwezig te laten zijn. Gelukkig is het concert opgenomen. We plaatsen beetje bij beetje alle nummers online. Volg dus zeker ons YouTube-kanaal en mis niks!