In memoriam: Jan Hoen

Met pijn in het hart melden we het overlijden van ons ere-lid Jan Hoen. Jan was tientallen jaren trouwe supporter van onze mooie vereniging. In zijn tijd als wethouder, grotendeels in de jaren ’80, toen de band grote ontwikkelingen doormaakte, raakte hij verbonden aan onze club. We denken terug aan al die mooie momenten dat hij er voor ons was. Zoals na afloop van onze eerst WMC-deelname, samen overigens met wethouder Raymond Leenders, die helaas op veel te jonge leeftijd overleed. Ze werkten lang en intensief samen en vonden elkaar in hun sympathie voor de band.

In 2000 vond er een kunstveiling plaats ten behoeve van ons nieuwe uniform en Jan was daar veilingmeester en hij haalde uiteraard op zijn Jans het onderste uit de kan. Jan kreeg voor zijn jarenlange betrokkenheid uiteindelijk het ere-lidmaatschap van de band, iets dat niet zomaar uitgereikt wordt, en daar was hij maar wat trots op. Ook toen de band op straat kwam te staan was hij er voor ons. Om met zijn netwerk zaken in beweging te krijgen, om te reflecteren en ook om ons zeer regelmatig van een donatie te voorzien. En toen we eindelijk aan de grote verbouwing van M6 begonnen was hij de eerste om ons een ingelijst gedicht te komen brengen. Dat was Jan: op die momenten dat je het het minste verwacht, met een kleine geste komen. Het gaf hem rust dat de toekomst van de Band veiliggesteld was.

In de afgelopen jaren ging zijn gezondheid langzaam achteruit, maar daar waar mogelijk was hij van de partij om te supporteren voor zijn Verkennersband. Ook tijdens de zeer succesvol verlopen editie van het WMC 2022 was hij van de partij. Daar werd ook deze foto genomen. Helaas kon Jan drie weken geleden niet meer aanwezig zijn tijdens ons jubileumconcert en dat voelde als een gemis. Hij had daar moeten zitten, zoals altijd. Het hield hem echter niet tegen nog een donatie aan de band over te maken.

Jan was een persoon met vele kwaliteiten en gezichten; een netwerker pur sang, maar bovenal iemand die het hart op de juiste plaats had en iemand die zich altijd in dienst van de ander stelde, maar ook niet terugdeinsde voor wat politieke reuring als dat zijn maatschappelijke doel dichterbij kon brengen. Jan, fijne man, we gaan je missen. Dank voor je vriendschap en steun.
Leden en bestuur Maastrichtse Verkennersband