MVB neemt afscheid van muzikale bakens

De MVB neemt afscheid van twee van haar belangrijkste dirigenten/instructeurs. Beide heren hebben afzonderlijk aangegeven dat de tijd rijp is voor anderen om met de band aan de slag te gaan.
 
Aan het begin van de zomer heeft Eric Crauwels, slagwerkinstructeur en componist, besloten het enerzijds rustiger aan te gaan doen en anderzijds zich meer toe te gaan leggen op projecten. Eric was sinds het begin van de jaren ’80 met tussenpozen slagwerkinstructeur bij de band. Eric’s kennis en kunde binnen de slagwerkwereld zijn algemeen bekend. Daarnaast is hij een verenigingsman in hart en nieren waar nooit tevergeefs een beroep op wordt gedaan. Eric zal dan ook betrokken blijven bij de MVB. Eric is al vele jaren een grote steun en toeverlaat van ons bestuur bij de realisatie van het nieuwe clubgebouw.
 
Recent heeft ook dirigent Raymond Spons aangegeven de muzikale leiding over te willen dragen aan een opvolger. Raymond begon in 2000 als slagwerkinstructeur bij de MVB en werd in 2011 dirigent. Voorzitter Mattie Garnier stelt dat Raymond de band muzikaal naar een hoger niveau heeft getild. Zijn arrangementen en de totaalklank worden, waar wij ook komen, geroemd.
 
Bijzondere vermelding verdient natuurlijk de spraakmakende processiemars L’etoile de l’Opéra, de muziek van de show ‘What a wonderful world’ en de muziek van onze laatste productie ‘Popcorn Time’. Ook Raymond heeft aangegeven op andere manieren nog verbonden te willen blijven aan de band. Zo zal hij onze leerlingen slagwerkles blijven geven en zal hij ons blijven ondersteunen op het vlak van arrangementen.
 
De band is beide heren grote dank verschuldigd. Raymond en Eric hebben ervoor gezorgd dat de MVB zeer succesvolle WMC-deelnames kende en er een constante kwaliteit aanwezig was tijdens de vele optredens door heel Europa. Op een nog nader te bepalen moment zullen wij op gepaste wijze van beiden afscheid nemen.