MVB vertegenwoordigd bij Andre Rieu

Zoals bij de meeste liefhebbers van blaasmuziek inmiddels bekend is, was Andre Rieu op zoek naar 150 tot 300 Koperblazers voor zijn optredens in Maastricht op het Vrijthof. De enige eisen waren dat je uit Limburg komt en dat je in het bezit bent van een HaFa C diploma.

Eerste trompettiste van Jong MVB Maud Bouvrie (13) is helaas nog niet in het bezit van HaFa C, maar liet zich daardoor niet weerhouden te schrijven naar Andre Rieu met de vraag of zij toch mee mocht doen. Haar resultaten op het interne solistenconcours van de Maastrichtse Verkennersband, en het feit dat ze bezig is met haar HaFa C opleiding werden in de brief vermeld. Na maar liefst 6 spannende weken wachten, kwam begin deze maand het bericht dat ze mee mag doen.

Maud in actie bij Jong MVB

Dit betekent voor Maud dat ze de komende weken elke avond moet repeteren met 125 andere koperblazers. Zij staat dan 11 t/m 14 juli te schitteren op het Vrijthof. Dit is vergelijkbaar met het trainingsschema van de marchingband ter voorbereiding op het WMC, waar Maud over 4 jaar ongetwijfeld ook staat te musiceren.