Primeur Abbashow MVB voor Taptoe Voorthuizen 30 april

Op 30 april zal de Maastrichtse Verkennersband in Voorthuizen voor de eerste keer haar ABBA-show genaamd “Masters of the Scene”aan het publiek tonen.

Het belooft een sprankelende en flitsende show worden. De show bestaat uit een opeenvolging van mooie figuren, bewegingen en passen.

Natuurlijk hebben we ook invloeden uit de DCI wereld toegelaten, maar wel door ze in een traditionele stijl uit te voeren.  Verder wordt de show gekenmerkt door het woord simultaan. In iedere scene gebeuren soms wel 4 a 5 verschillende dingen op hetzelfde moment. Je zult de show dus vaker moeten zien om alles mee te krijgen.
Ook op muzikaal vlak hebben we niet stilgezeten. Het arrangement is moeilijker en vernieuwender dan ooit en dirigenten Ramon Kusters en Raymond Spons hebben over een periode van 2 jaar het arrangement doorontwikkeld tot topproduct dat het nu is.
De laatste jaren is vernieuwing binnen de mars –en showwereld een hot item. Veel korpsen slaan een weg in waarbij de traditionele stijl vaak moet wijken voor een product dat voor een groot deel naar de Amerikaanse DCI stijl neigt.
Wij wilden graag vernieuwen zonder die mooie traditionele stijl onrecht aan te doen. Dat is gelukt!

Op 27 april a.s. maken we de marsen voor het WMC bekend!