Voorspeelavond 2009

Zaterdag 14 maart vond bij de Maastrichtse Verkennersband voor de eerste keer een voorspeelavond plaats. Afgelopen jaren was dit nog onderdeel van het solistenconcours, maar sinds dit jaar zijn er zoveel leerlingen dat we de beginnende leerlingen in de jeugddivisie en aspirantendivisie een eigen voorspeelavond hebben gegeven. Dit bleek een groot succes. Een verslag van de avond.

De avond werd geopend door één van onze blokfluitklassen, die van de John F Kennedy Basisschool. Acht enthousiaste leerlingen die sinds een aantal maanden op hun eigen basisschool les krijgen van een docente van de Verkennersband, Laurence Hendriks. Zij hebben met het nummer Liesje had een Lammetje de sterren van de hemel gespeeld.

Blokfluitklas JFK

Daarna was het de beurt aan de eerste reeks solisten, met onder andere Max de Vries met een vierdelige solo, en Calvin Tilli op de snare-drum die normaal de bass-drum bespeeld bij Jong MVB.

Emma van den Elsen in actie!

Vóór de pauze was er de eerste demonstratie, het saxofoonkwartet. Dit bestond uit een bariton-sax, een tenor-sax, een alt-sax en een sopraan-sax. Deze laatste hebben we niet in onze vereniging, maar was voor de gelegenheid erbij gehaald. Dit kwartet is gevormd door leden van de marchingband, en speelden Canon in D-majeur van Pachelbel.

Saxofoonkwartet

Na de pauze was het tijd voor de tweede groep solisten. Hierin zaten onder andere Fernao Wouters op tuba en Romée Gorissen op dwarsfluit, twee leerlingen die pas zijn ingestroomd in ons jeugdorkest; Jong MVB.

Twan Kuijpers

Ter afsluiting van de muzikale optredens was er nog een brass ensemble, bestaande uit 3 trompetten, 2 trombones en een sousafoon. Dit was de tweede demonstratie voor de jeugdleden, om te laten zien wat je allemaal kan als je muziek kunt maken. Zij speelden William Tell, Beyond The Sea en een toegift in de vorm van Jingle Bells.

Brass Ensemble 1

Ter afsluiting van de avond was er natuurlijk de certificaat uitreiking.

Groep 1
V.l.n.r. Calvin Tilli, David Schaddelee, Shayel Boot, Emma van den Elsen, Jarno Bovens, Max de Vries

Groep 2
V.l.n.r. Daniëlle Wetzels, Jules Hul, Twan Kuijpers, Romée Gorissen, Fernao Wouters

Dan rest er natuurlijk nog 1 ding, voor iedereen die de bandsite in de gaten heeft gehouden afgelopen week. Het nieuwe merchandise product van de Verkennersband is de enige echte MVB-button.

Button MVB

Hier gedemonstreerd door Youri!

Button MVB 2

Uiteraard zijn er natuurlijk meer foto’s dan deze in het bericht, voor de overige foto’s gaat u via het menu Multimedia > Foto’s algemeen > Voorspeelavond 2009.