We gaan naar CHICAGO!

Je leest het goed; we gaan naar Chicago. Alle insiders wisten het natuurlijk al een tijdje, maar we hebben gewacht met de release totdat de tickets geboekt waren.

Bij deze het bericht zoals het vandaag naar de pers is gegaan. Voor een website ziet het er een beetje gek uit, zo’n persbericht; maar als de tekst te lang is klik je maar vast hier.

Maastricht – Nog geen twee jaar geleden reisde de Maastrichtse Verkennersband af naar het Amerikaanse Norfolk om daar deel te nemen aan een internationale taptoe en parade. Dat dit nieuwe deuren heeft geopend blijkt wel uit het feit dat de band in april 2010 opnieuw afreist naar Amerika. Ditmaal naar Chicago, Illinois om daar deel te nemen aan het Heartland International Tattoo Music & Dance Festival.


Programma

De eerste leden van de show – & marchingband MVB zullen in de ochtend van 4 april 2010 Europa verlaten om 8 uur later voor de tweede keer voet aan Amerikaanse bodem te zetten. De andere leden volgen een dag later. De optredens vinden plaats op 8,9,10 en 11 april. Daarna krijgen de leden nog een paar vrije dagen. Bestuurslid Annelies Gorissen: “We hebben bij het boeken gekeken of het financieel aantrekkelijk en haalbaar was om vanaf New York terug te vliegen; dat is gelukt. De leden krijgen net als vorige keer twee dagen de ruimte om zelf in New York op pad te gaan”.

De band zal op 15 april terugreizen naar Nederland. In Chicago gaat de band onder andere deelnemen aan de International Heartland Tattoo die dit jaar voor het eerst in Chicago zelf wordt gehouden.

De ervaring leert

De band heeft dit keer het voordeel dat het kan teren op de ervaringen van de vorige keer. Zo is duidelijk welke bedragen men nodig heeft om de reis te bekostigen en hoe deze bedragen bij elkaar gezocht en gewerkt moeten worden. Maar ook op andere vlakken heeft de band geleerd, vertelt voorzitter Mattie Garnier: “De vorige keer hadden we geld gereserveerd voor onvoorziene zaken. Dit bleek ook hard nodig want halverwege de trip werd duidelijk dat ons busvervoer verzorgd werd door een afperser. We hebben toen de radicale keuze genomen om in tien minuten de bus te ontruimen en afscheid te nemen. We hebben vervolgens een nieuw busbedrijf ingeschakeld en daar hadden we gelukkig het geld voor!”De leden van de band betalen ook dit keer een eigen bijdrage, die echter niet in verhouding staat tot de kosten van een dergelijke trip. De rest van de inkomsten moet de band uit speciale acties en uit steun van fondsen, stichtingen en de organisatie in Chicago krijgen.


Bekendmaking

De leden kregen een maand geleden al te horen dat ze opnieuw naar Amerika gaan, maar de band heeft gewacht met de bekendmaking. Bestuurslid Gorissen: “We hebben gewacht met de bekendmaking totdat de tickets geboekt waren en dat is nu het geval”.


Totstandkoming

De uitnodiging is een indirect gevolg van de optredens van de band in Norfolk, Virginia, ongeveer anderhalf jaar geleden. Voorzitter Garnier: ”Dit heeft ons een hoop geleerd en nieuwe contacten opgeleverd. We hadden contacten met Chicago en Washington D.C. . Uiteindelijk is de keuze gevallen op Chicago omdat dit het snelste concreet werd. Maar we houden de contacten met Washington D.C. warm, want dit gaat zeker niet de laatste keer zijn dat we Amerika bezoeken”.
De band heeft inmiddels al een speciale reiswebsite online: www.mvbchicago.nl