WMC: 2 KEER GOUD!

De Show- and Marchingband MVB Maastricht heeft op zondag 16 juli 2017 tijdens het WMC in Kerkrade 2 gouden medailles behaald!

Marswedstrijden: 88,20 punten (Goud)

De Maastrichtse Verkennersband neemt voor de 8e achtereenvolgende keer deel aan het Wereld Muziek Concours. In de band zijn er debutanten maar ook leden die hier voor de 8e keer hun opwachting maken. De band heeft deze keer gekozen voor marsen van Band of the Royal British Marines. De eerste mars is Under the White Ensign van Sir. Vivian Dunn en de tweede mars is The Grand Fleet van Gareth Keachie. Gareth Keachie is één van de trumpeteers en componisten van de Royal Marines en heeft deze mars exclusief aan de band geschonken. Vandaag zal deze mars dus voor de allereerste keer door een civiel orkest officieel worden uitgevoerd.

Showwedstrijden: 80,71 punten (Goud)

De Band liet zich dit keer inspireren door het huidige tijdperk waarin men met tal van streamingdiensten meer films en tv-series kijkt dan ooit tevoren. Van Science-fiction, thriller, fantasy en drama tot animatie en actie, het komt allemaal voorbij. Geniet van onder andere Star Trek, Game of Thrones, The A-team en het meeslepende “Let it go” uit Disney’s Frozen. Deze show bevat een scene uit de klassieke Hitchcockthriller Psycho, welke door sommige mensen als heftig kan worden ervaren. Maar maakt u zich geen zorgen, het is film en het komt ook weer goed. De muziek is gearrangeerd door dirigent Raymond Spons en de choreografie is ontworpen door Tamboer-Maître Alain Garnier. Dames en heren… It’s time! It’s: Popcorn Time!