WMC 2009

Zondag 19 juli stonden we met de Maastrichtse Verkennersband op het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Zoals elke editie een beladen dag voor de leden, bestuur, instructie en natuurlijk de supporters.

Na een gezamenlijk ontbijt en een evaluatie van de generale repetitie van zaterdag 18 juli hebben we ons geprepareerd voor de wedstrijd. Waar regen was voorspeld hadden wij nog geen bui gezien. Daarna zijn we met de bus en materiaalwagen naar Kerkrade vertrokken om ons aldaar warm te blazen voor de eerste wedstrijd; de marswedstrijd.

Marswedstrijd WMC 2009
(Foto: marsenshow.nl)

Met de marsen Baikal-Amur Magistral (BAM) en Castell Coch werden uiteindelijk 84,86 punten behaald. De op 1 na hoogste waardering voor de marswedstrijd in de geschiedenis van de vereniging op het WMC.

Daarna was het prepareren voor de showwedstrijd. Daar werd onze ABBA show “Masters of the Scene” gebracht voor de jury. Het resultaat in punten was 80,79 punten. Voor ons gevoel te weinig. Het resultaat in het stadion was een staande ovatie en zelfs mensen die op de banken gingen staan van enthousiasme na het zien van onze show.

ABBA
(Foto: marsenshow.nl)

De vereniging gaat nu met zomervakantie. Wij wensen iedereen een rustige en muzikale vakantie toe.