Groet Mestreechs Dictee Online

Groet  Mestreechs Dictee 2009
Primeur: online deelname vanuit Zuid-Afrika

Voor het eerst zal er een Maastrichtenaar vanuit Zuid-Afrika online meedoen aan het Groet Mestreechs Dictee. Via een online-verbinding met Centre Ceramique zal Noël Weltens vanuit Johannesburg (Zuid-Afrika)  de Maastrichtse volzinnen van presentator Jan Janssen live meeschrijven. Weltens’ tekst komt per email terug ter beoordeling. Het Groet Mesteechs Dictee wordt georganiseerd door de Maastrichtse Verkennersband in samenwerking met de Veldeke Kring Maastricht en vindt plaats op 19 april a.s.

Kinderdictee
Ook dit jaar is er tegelijk met het Groet Mestreechs Dictee een apart Mestreechs Kinderdictee. Voor deze gelegenheid heeft Jan Janssen een speciaal kinderverhaal geschreven, dat Hortanse Brounts van de Veldeke Kring Maastricht aan de kinderen voorleest. Voor hen geen hele zinnen om op te schrijven, maar gewoon een aantal losse woorden uit het verhaal (multiple choice). Alle kinderen krijgen na afloop een medaille en een verrassing; de winnaar gaat naar huis met de beker. Zie  www.mestreechsdictee.nl voor een impressie van vorig jaar.

Oefenen
Wie wil kan op mestreechsdictee.nl nog eens oefenen met het Groet Dictee 2008 of stoeien met de digi-dictionair op veldekemestreech.nl. Speciaal voor de kinderen: kijk eens naar Mestreechse kinderdictionair, de wekelijkse rubriek van Jan Janssen in de Ster.

Aanmelden
Voor beide dictee’s geldt: meedoen kan individueel of als groep (min. 5 personen). Aanmelden kan via www.mestreechsdictee.nl, dictee@maastrichtseverkennersband,nl of via postbus 779, 6200 AT Maastricht. Datum dictee: 19 april. Plaats: Centre Ceramique. Tijd: 11-circa 14.30 uur. Kosten deelname: volwassenen 5,50 €;  Kinderen gratis. Informatie: Claudy de Roos (043-3430335 / 06-50912244)

Wie stoot de ambtenaren van de troon?
Bij de groepen is de beker nu 2 keer achter elkaar gewonnen door de Gemeente Maastricht? Vraag familie of vrienden en doe mee als groep. Wie redt de beker uit het stadhuis?