ABBAshow volledig ingestudeerd

Vandaag, zondag 29 maart, werd het laatste deel van de ABBAshow (WMC 2009) ingestudeerd. De afgelopen maand is gebruikt geworden om 6,5 minuten in te studeren. De andere minuten hadden we al in februari, december en november gedaan.

De eerste 2 minuten stamden al uit  oktober 2007 toen we in Budel trainden.

We hebben nu nog een maand om de show muzikaal en showtechnisch af te werken, te perfectioneren en te automatiseren.

De ABBAshow zal zijn premiere beleven op 30 april in Voorthuizen. Daarna is het nog 2,5 maanden opwerken tot het WMC in Kerkrade waar we flink hopen te scoren.

Zonder al te veel prijs te geven willen we alvast het volgende aangeven:

  • De show is voor het eerst volledig met de computer ontworpen.
  • We gebruiken de Yardlijnen als hulpmiddel voor het richten
  • Invloeden uit de DrumCorps wereld (DCI) zonder de traditionele Nederlandse showwijze en exercitie uit het oog te verliezen.

De show is flitsend en volgens een aantal omstanders kom je ogen en oren te kort. De opeenvolging van figuren, passen en formaties ligt veel hoger als bij alle andere vorige shows.

Vanaf nu komt ook het trainen van het marsenparcours erbij. Grootste kans is een 4 minuten durende Russische mars waarvan we alleen een mp3 hadden. Deze is door Raymond Spons volledig uitgeschreven.

Deze mars is nog nooit door een niet-Russisch orkest uitgevoerd en gaat dan zijn officiele premiere beleven tijden de marswedstrijden op het WMC.

Wanneer de beslissing definitief valt zullen we de naam bekend maken.

De Maastrichtse Verkennersband is klaar voor de strijd!

Kanon ABBAshow in 3D