Over ons

De MVB is een show- and marchingband, zeg maar een burgervariant van een militair orkest. We treden ca.  20 keer per jaar op, meestal in het buitenland. Anders als bij een harmonie of fanfare doen we niet aan het rondje om de kerk. We doen eigenlijk alles dat bijzonder is. Door hard te werken kunnen we hoogwaardige muziek- en show producten brengen en die zijn erg gewild bij het publiek en organisaties. Het geeft ons allen veel voldoening en het betekent voor de leden een geweldige vrijetijdsbesteding. We hebben inmiddels leden van ver buiten Maastricht, uit Zuid-Limburg en Belgisch Limburg. Ze vinden iedere week hun weg naar de repetitie in Maastricht want dat is het hen dubbel en dwars waard.

Deze leden gingen je al voor en stapten over…

[one_half]

Kyra Roumans

14 jaar, Maastricht, NL

“Ik ben eerst begonnen met privéles op alt-saxofoon en daarna kreeg ik pas de behoefte om bij een club te spelen. Ik heb wel nog in een schoolband gespeeld en bij een blaaskapel, maar ik zocht een grotere uitdaging. Die vond ik bij de MVB. Het is een club die anders is dan anderen. Bovendien zijn er genoeg jongens en meisje van mijn leeftijd, daardoor heb je genoeg aanspraak.”
[/one_half]

[one_half_last]

Misjelle Verhoeven

22 jaar, Maastricht, NL

“Ik ben als kind bij Kumulus begonnen met les op dwarsfluit, na een tijd kon ik bij de harmonie aan de slag, maar na een paar jaar ben ik gestopt omdat het met niet beviel. Je zit bij harmonieën en fanfares maar al te vaak vast in iedere keer hetzelfde patroon. Na een paar jaar geen muziek te hebben gemaakt gaf mijn vader me de tip om eens bij de MVB te kijken. Dat beviel direct goed. Een club met een levendig karakter en mooie optredens is wat voor mij het verschil maakt.”
[/one_half_last]

[one_half]

Roy Donselaar

29 jaar, Berg en Terblijt, NL

“Ik ben opgegroeid in een tamboerkorps bij ons in het dorp. Na het uiteenvallen van deze club heb ik mijn eigen drumline gehad om vervolgens bij de MVB terecht te komen. Ik hou niet van standaard. De MVB is vernieuwend en wat voor mij echt het verschil maakt is het lopen van show. Het biedt een echte uitdaging en zorgt voor een grote saamhorigheid omdat je samen zo intensief aan dingen werkt.”
[/one_half]

[one_half_last]

Dennis op den Camp

36 jaar, Heerlen/Kerkrade, NL

“Ik ben begonnen als hoornist bij de fanfare en na vele jaren bij allerlei korpsen uit te hebben geholpen, ben ik bij een showkorps op trompet terecht gekomen. Het spelen in een show of marchingband is niet te vergelijken met een harmonie of een fanfare, het repertoire en de optredens zijn ander en er is een veel zwaarder gevoel van team-spirit. Ik krijg bij de MVB genoeg uitdaging, wanneer je samen grenzen kunt verleggen geeft dat veel voldoening. Zittend spelen kan iedereen, maar doe het maar eens lopend.”
[/one_half_last]

Dit is wat we doen

[separator]

FAQ

Dat mars- en show lopen, is dat niet super moeilijk? Ik ga dat nooit leren!

Nee joh, dat gaat je prima lukken, we hebben de beste instructie uit de hele provincie, dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Bovendien, de meeste overstappers hadden geen ervaring met mars en show voordat ze bij de MVB kwamen.

Ik wil best komen, maar ik weet niet of ik muzikaal voldoe.

Het belangrijkste is dat je het leuk vindt, we maken vervolgens een plan voor jou op maat om een soepele overstap naar te maken!

Ik voel me bezwaard, om mijn fanfare/harmonie in de steek te laten.

Het is geen schande om een nieuwe uitdaging aan te gaan, uiteindelijk moet je kiezen voor je eigen geluk. We hebben trouwens ook leden die bij meerdere verenigingen zitten, het is vaak geen enkel probleem de band met een andere club te combineren, maar we moeten natuurlijk wel op je kunnen rekenen!

Moet ik mijn eigen instrument meenemen?

Voor de open repetitie is dat het beste, maar je krijgt van de band een instrument in bruikleen.

Wat moet ik kunnen?

Na aanmelding krijg je van ons je partijen toegestuurd, die kun je dan gebruiken om samen met de andere leden op de open repetitie te kunnen spelen. Speelplezier is belangrijk, de rest komt later.

Ik wil wel komen, maar ik weet nog niet of ik bij mijn oude club weg wil.

Ook dat is geen probleem, kom gewoon een avondje meespelen en daarna zien we wel verder. Wij gaan discreet met je aanmelding om.

Ik heb geen eigen instrument meer, wat nu.

Vermeld dit in je aanmelding en we zorgen voor een instrument!

Wat heb je te verliezen? Meld je aan, we ontvangen je met open armen!

  Je naam/Name (verplicht)

  Je e-mailadres/E-mailaddress (verplicht)

  Instrument (verplicht)

  Uw bericht/Your message (verplicht)

  [recaptcha]

  Praktische info

  Datum, tijdstip en locatie

  De open repetitie op 29 november vindt van 19.15 uur tot 21.30 uur plaats in:

  Buurtcentrum Het Ruweel
  Malbergsingel 62, 6218 AV Maastricht
  Parkeren kan direct voor de deur.

  Tussendoor en na afloop is er ruimschoots de gelegenheid om de mensen achter de MVB te leren kennen.