De Show -and Marchingband MVB heeft tijdens haar 50 jarig jubileum in 2003, Drs. Theo Bovens, benoemd tot haar Beschermheer.

Theo was al gedurende vele jaren nauw betrokken bij de Band en daarnaast voorzitter van het uniformenfonds. Zijn aanvaarding van het beschermheerschap was voor hem geen vanzelfsprekendheid maar een weloverwogen keuze. De installatie was voor het eerst in een halve eeuw en onderstreept het bijzondere en unieke van deze positie binnen onze vereniging. De Band ervaart het als een grote eer en voorrecht dat Theo de Band onder zijn vleugels heeft genomen zowel in woord als in daad.

Carrière

Gedurende vele jaren was Theo wethouder en loco-burgemeester van de stad Maastricht. Tot voor kort was hij Commissaris van de Koning in de provincie Limburg en hijs is momenteel waarnemende burgemeester van de stad Enschede. Theo is getrouwd met Lizzy en zij hebben samen een dochter. Scouting en muziek vormen een rode draad in hun leven. Zijn vader They was voorzitter van de Band in de zestiger jaren en Theo zelf heeft in de zeventiger jaren kortstondig deel uit gemaakt van het instructieteam. Theo is oprichter en muzikant van “Zaate Herremenie Tête de Veau” en hij was vele jaren voorzitter van het imposante koor Capella Sancti Servati. Theo was tot eind 2007 voorzitter van het CDA Limburg.
De palmares van Theo reiken veel verder dan deze beschrijving, zijn grote liefde voor de stad Mestreech behoeft geen verder betoog en is ons inziens wederzijds.