Verkennersband vernieuwt muzikale team

Stefan Outjers. Dat is de naam van de nieuwe dirigent van de Maastrichtse Verkennersband, de afgelopen tijd zocht de Band naar een nieuwe dirigent.

Outjers behaalde zijn master HaFa-directie aan het conservatorium in Maastricht en is al tientallen jaren een gerenommeerd dirigent in de harmonie- en fanfarewereld, hij was meer dan 10 jaar trompettist bij de Johan Willem Friso Kapel in Assen (tegenwoordig KMKJWF) en docent koper bij muziekschool Kreato in Thorn. In 2012 besloot hij tot een carrièreswitch en ging in opleiding bij de politie. Na het afronden van de politieacademie ging hij bij de vrijwillige politie. Tegenwoordig werkt Stefan als coördinator evenementen bij de Gemeente Maastricht. Daar is hij mede belast met de veiligheid en leefbaarheid van evenementen in de stad.
De keuze voor de Band is weloverwogen: “De muzikale activiteiten die ik nu nog doe, zoals de Verkennersband, doe ik omdat ik dat leuk vind en er veel voldoening uit haal. De Band is vooruitstrevend ingesteld en dat ben ik ook.” Outjers verheugt zich op zijn tijd bij de Band en is gedreven om het muzikale niveau verder uit te bouwen.