“Vrun vaan de Band” concert 2008

Afgelopen 14 december vond bij de Maastrichtse Verkennersband weer het jaarlijkse “Vrun vaan de Band” concert plaats. Net als voorgaande edities was de locatie het eigen verenigingsgebouw aan de Victor de Stuersstraat in Maastricht. Zoals inmiddels elk jaar omvatte het concert weer onverwachte gebeurtenissen voor het publiek. Zo wordt normaal het concert geopend door het jeugdkorps van de Maastrichtse Verkennersband, Jong MVB. Echter dit jaar was dit gecombineerd met de samenspeelgroep, het derde orkest van de vereniging. Samen brachten zij 2 nummers ten gehore.
Procession of the Centurions

Concert 2008

The Wild old West

Concert 2008

Daarna was de samenspeelgroep klaar en bleven de leden van Jong MVB zitten om het concert te vervolgen. Er stonden nog 2 marsen en een concertwerk op het programma te weten:
Zanzibar

Concert 2008

Free World Fantasy

Concert 2008

San Carlo

Na het optreden van Jong MVB, dat veel indruk had achtergelaten bij het publiek, was het tijd voor de marchingband om plaats te nemen op het podium. Zonder enige aankondiging werd de eerste mars ingezet.
Per aspera ad astra

Concert 2008

Concertwerk van 15 minuten, The Phantom of the Opera

Concert 2008

De mars geschreven door Philip Sparke: The Centurion

Concert 2008

Daarna was er een pauze om de innerlijke mens te verzorgen, en na een klein half uur zat iedereen weer klaar voor deel 2.

Soldaat van Oranje, themamuziek van de gelijknamige film.
Flashing Winds, het dynamische concertwerk van Jan van der Roost

Concert 2008

En waarschijnlijk een van de meest bijzondere momenten van de ochtend, de presentatie van de ABBA-show. De muziek die ten gehore wordt gebracht tijdens het WMC 2009.

Concert 2008

Ter afsluiting het langzamere werk “Julia”, ook wel bekend als “Samen zijn”.

Als toegift werd voor het enthousiaste publiek het swingende nummer The Love Boat gebracht, de welbekende melodie van de gelijknamige TV serie.

Concert 2008

En zo als gewoonlijk bewaren we het meest bijzondere moment tot het laatst. Tijdens het optreden van de marchingband werd er tijd vrij gemaakt om stil te staan bij het afscheid van Jack Theunisz, die na een jarenlang voorzitterschap van het bandcomite heeft besloten hiermee te stoppen. Beschermheer Theo Bovens nam de tijd om Jack toe te spreken en te bedanken voor zijn jarenlange inzet.

Concert 2008

Daarna werd het publiek voorgesteld aan de nieuwe voorzitter van het bandcomite, Annelies Gorissen.

Concert 2008

Kortom een geslaagd concert met veel hoogtepunten. Om de rest van de foto’s bekijken, klikt u hier.