What a wonderful world

Woensdag 1 mei hebben we in het Belgische Genk een pre-première gedraaid van onze nieuwe WMC show “What a Wonderful World”. In het begin van 2011 is de Band gestart met het bedenken van een concept voor de show. Inspiratie vormden de drie trips naar Amerika in 2008, 2010 en 2011. Als WMC marsen zijn Zangezur en Act of Bravery geselecteerd.

De opening begint met “the Olympic Fanfare and Theme” waarmee de verbanden tussen alle continenten en hun tegenstellingen tot uitdrukking wordt gebracht. Via de Outback van Australië, waar de wallabies je om de oren springen, komen we terecht in Azië. Spiritualiteit en stedelijke hectiek worden doorkruist door Super Mario die “GAME OVER” raakt tijdens het redden van de prinses, om daarna weer tot leven gewekt te worden door een Afrikaanse medicijnman en zijn trommelende tovenaars. Tijdens onze overtocht op de Nijl zinkt de Nightboat to Cairo in een immense draaikolk die ons uitspuugt in het wilde westen van Amerika waar de postkoets net wordt overvallen. (Een jubileumknipoog naar onze WMC show uit 1993). Het blijkt gelukkig maar een filmset te zijn.

Daarna komen we terug in Europa waar Freddy Mercury en Montserrat Caballé ons ontroeren in het prachtige Barcelona. In Tirol daarentegen is het altijd feest: dijenkletsen, bergen en bier! Voordat onze reis eindigt gaan we naar de voet van de Eiffeltoren om het begin van de lente te vieren. In het slotstuk komen alle werelddelen bijelkaar als één geheel. Het begint met tegenstellingen en versplintering (met invloeden uit de dancestijl Dubsteb) die steeds meer samengevoegd worden naar een explosie van gezamelijke kracht, want “Alle Menschen werden Brüder”!

En dan; onze WMC Marsen. Een paar jaar geleden hebben we de hand weten te leggen op een uitzonderlijk grote collectie Russische marsen. We hebben twee marsen gekozen die we al een tijdje spelen. Allereerst; Zangezur. De openingstrack van de gelijknamige film uit 1938 waarvoor Aram Khachaturian de muziek componeerde. De film verhaalt over taferelen uit de burgeroorlog in het Armeense Zangezur gebergte in de jaren ‘20 van de vorige eeuw, waarbij de lokale troepen strijdden tegen het Rode Leger en Bolsjewistische aanhangers.

Als tweede: Act of Bravery (Russisch: Podvig. Spreek uit: paddviejg). Letterlijk vertaalt zich dit als Wapenfeit (Engels Feat) ofwel heldhaftige daad, kortom Act of Bravery

Ze zijn hier te beluisteren:

 

Zangezur:

Act of Bravery (Podvig)